Varno s soncem

Program varno s soncem, katerega nosilci so Nacionalni inštitut za javno zdravje, Združenje slovenskih dermatovenerologov in Društvo za boj proti raku regije Celje, je nastal kot prizadevanje za izboljšanje stanja v Sloveniji zaradi epidemioloških podatkov o naraščanju števila rakavih obolenj kože. Z njim želimo predvsem spremeniti odnos do sonca in njegovemu izpostavljanju, ter s preventivnimi samozaščitnimi ukrepi učinkovito preprečiti oz. zmanjšati negativne posledice na zdravje ljudi.

Program se je prvič začel izvajati leta 2007, ko so ga predstavniki Združenja slovenskih dermatovenerologov, Zavoda za zdravstveno varstvo Celje in Skupnosti vrtcev Slovenije v spomladanskem času prvič izvedli v Vrtcu Tončke Čečeve v Celju. Od leta 2010 dalje je v program vključen tudi Vrtec Miškolin.

Osnovni namen omenjenega projekta je, da otroke in preko njih tudi njihove starše seznanimo s pomenom pravilne zaščite pred škodljivim delovanjem sončnih žarkov ter otroke naučimo pravilnega samozaščitnega ravnanja. Pomembno je, da s tem začnemo že pri najmlajših.

Vrtec Miškolin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Accessibility
Ta stran uporablja piškotke, da lahko ponudbi boljšo uporabniško izkušnjo. Z brskanjem po strani, se strinjate z njihovo uporabo.