VARNO S SONCEM

VARNO S SONCEM

Program varno s soncem, katerega nosilci so Nacionalni inštitut za javno zdravje, Združenje slovenskih dermatovenerologov in Društvo za boj proti raku regije Celje, je nastal kot prizadevanje za izboljšanje stanja v Sloveniji zaradi epidemioloških podatkov o naraščanju števila rakavih obolenj kože. Z njim želimo predvsem spremeniti odnos do sonca in njegovemu izpostavljanju, ter s preventivnimi samozaščitnimi ukrepi učinkovito preprečiti oz. zmanjšati negativne posledice na zdravje ljudi.

Program se je prvič začel izvajati leta 2007, ko so ga predstavniki Združenja slovenskih dermatovenerologov, Zavoda za zdravstveno varstvo Celje in Skupnosti vrtcev Slovenije v spomladanskem času prvič izvedli v Vrtcu Tončke Čečeve v Celju. Od leta 2010 dalje je v program vključen tudi Vrtec Miškolin.

Osnovni namen omenjenega projekta je, da otroke in preko njih tudi njihove starše seznanimo s pomenom pravilne zaščite pred škodljivim delovanjem sončnih žarkov ter otroke naučimo pravilnega samozaščitnega ravnanja. Pomembno je, da s tem začnemo že pri najmlajših.

Varno s soncem
UPRAVA VRTCA

Novo Polje c.VI/1
1260 Ljubljana-Polje

vrtec.miskolin@guest.arnes.si
Telefon: 01/52 85 131

URADNE URE

PON, TOR, SRE, ČET, PET
od 8h do 12h in od 13h do 15h

Dostopnost